Spring til indhold

Kurv

Din kurv er tom

Artikel: Sådan rengører du sneakers - og holder dem hvide

Sådan rengører du sneakers - og holder dem hvide

Sådan rengører du sneakers - og holder dem hvide

Hvide sneakers er uden tvivl et must have i enhver skosamling. Det er den sneaker der passer til næsten alt, med et neutralt og klassisk udtryk. Dermed sagt er denne sneaker heller ikke uden besvær. Selv hvis du kun har stiftet kort bekendtskab med hvide sneakers i et par dage, bliver du bevidst om hvor hurtigt de bliver beskidte. På den hvide overflade af dine sneakers kan synligt snavs og pletter let opdages, hvis du bruger dem i det daglige. Det kan være til gåture, arbejde, skole eller hyggelige aftener på stranden om sommeren.  

Det er vanskeligt at få sine hvide sneakers helt hvide igen, når de først er blevet beskidte. Herunder får du nogle effektive råd til rengøring og vedligeholdelse af dine sneakers, så du holder den hvide i så lang tid som muligt. 

SÅDAN VASKER/RENSER DU DINE SNEAKERS

Hvide sneakers er svære at holde rene, hvis de bruges ofte og til udendørs aktiviteter. Men du får herunder tre råd til hvordan du kan holde dine hvide sneakers bedst muligt. Du kan læse mere om de mange fordele ved hvide sneakers fra ERRANT, ved at læse mere om dem på hjemmesiden. 

1. Rens sneakers med vådservietter

Den mest skånsomme metode til at få dine sneakers rene, og som vi anbefaler, er at bruge vådservietter. Vådservietter er både en skånsom og let måde at få dine sneakers rene på, så dine sneakers bliver hvide igen. Du kan få vådservietter i de fleste supermarkeder til relativt få penge, som dermed også gør denne løsning til en let og billig måde at få sine sneakers rene igen. Jo hurtigere du renser skidt og snavs af dine sneakers, desto større er sandsynligheden for at få dem helt hvide igen. 

2. Vask dine sneakers rene med sæbe

Hvis dine sneakers er lidt mere beskidte fra eksempelvis en gåtur i skoven, så kan du bruge sæbespåner når du renser dine sneakers. Alt det kræver er sæbespåner, en svamp og vand fra hanen. Her anbefaler vi at du blander to liter vand med omkring en 2-3 spiseskefulde sæbespåner. I vandet kan du lægge dine snørebånd i blød, gerne et par timer. Med svampen vil du efter at have dyppet den i sæbevandet kunne skrubbe oversiden af dine sneakers. Du kan skrubbe indtil din sneakers er ren og du mener at de er hvide igen.

OBS: Husk at skoen ikke må blive helt gennemblødt, så derfor må du ikke dyppe hele skoen i sæbevandet. 

Til sålen kan du bruge den grove side af svampen, således den også bliver ren. Når du mener at dit par hvide sneakers er rene igen, så tørres de med en ren klud og stilles til tørre ved normal stuetemperatur. Det kan tage et helt døgn før de bliver helt tørre, og længere hvis du har brugt meget vand. Brug dem derfor først når de er helt tørre igen. Vi anbefaler også at du har to par sneakers, således de på skift kan tørre efter brug, hvilket ovenikøbet forlænger deres levetid.

3. Rengør dine sneakers med specialprodukter

Foruden de to ovennævnte metoder findes der mange specialprodukter, som kan anvendes til at gøre dine hvide sneakers rene. Nogle produkter er særligt udviklet til formålet, og flere steder kan du købe et kit med flere produkter i. Det kan eksempelvis være imprægneringsspray, som kan være en fin løsning til dine hvide sneakers. 

Her anbefaler vi ikke nogle bestemte mærker, men vær opmærksom på at det skal være egnet til læder og så vær forsigtig med brugen af det. Det er på eget ansvar at rengøre sneakers fra ERRANT, da vi ikke har mulighed for at teste alle specialprodukter på markedet. 

RENSEPRODUKTER FRA JASON MARKK

 

HVORFOR BLIVER SNEAKERS BESKIDTE/GULE?

Der er ikke en entydig forklaring på hvorfor sneakers blive gule. Nogle mener det er en proces der sker over tid, mens andre mener at den tekniske forklaring er at sollyset nedbryder der danner det hvide i sneakers.
For de fleste er det et problem at sneakers bliver gullige med tiden, men der er heldigvis en løsning hertil. Det er nemlig muligt at finde specialprodukter mod misfarvning på sko, hvilket kan hjælpe på problemet. Vi anbefaler ikke nogen produkter, og derfor kan vi heller stå på mål for produktets virkning. 

ESSENTIAL WHITE CLASSY 

 

PLEJE/VEDLIGEHOLD AF DINE HVIDE SNEAKERS

Det er vigtigt at vedligeholde sine hvide sneakers, hvis man vil sikre sig den længst mulige levetid. Det kræver regelmæssige pleje at holde hvide sneakers rene, hvilket også gør dem til noget særligt. ERRANT sneakers er produceret i læder af høj kvalitet, hvilket gør dem utroligt holdbare og modstandsdygtige over for slid. Det er dog vigtigt at læderet får lov at hvile sig en gang imellem, hvor det får mulighed for at tørre helt. Derfor anbefales det at have mindst to par sneakers, således man kan skifte mellem flere par, og dermed lade dem tørre på skift. Det sikre at læderet holder i længst mulig tid, hvilket også sikre at du får glæde af dine hvide sneakers i længst mulig tid.

KAN SNEAKERS VASKES I VASKEMASKINE?

Mange af os er stolte af vores sneakers og gør vores bedste for at bevare deres skønhed og holdbarhed. Det er dog vigtigt at indse, at ikke alle sneakers kan tåle en tur i vaskemaskinen. Her er nogle vigtige grunde til, hvorfor du bør undgå at kaste dine yndlingssneakers i vaskemaskinen.

For det første er mange sneakers fremstillet af materialer, der ikke tåler vand og varme, som ofte er en del af vaskemaskinens proces. Materialer som læder, ruskind og visse stoftyper kan miste farve og tekstur, når de udsættes for vand og vaskemiddel. Dette kan føre til permanent skade og efterlade dine sneakers med en misfarvet og ødelagt overflade.

Yderligere kan maskinvaskning også skade skoens såler. De kan deformeres eller miste grebet, hvilket reducerer deres funktionalitet og sikkerhed.

Så hvad skal du gøre i stedet for at kaste dine sneakers i vaskemaskinen? Vi anbefaler, at du rengør dem manuelt med en blød børste, mildt sæbevand og lidt tålmodighed. Dette vil hjælpe med at fjerne snavs og pletter uden at skade materialerne eller strukturen på dine sneakers. Husk at lade dem tørre naturligt og undgå at bruge varmeapparater, da varme kan forværre problemet.

Næste gang dine sneakers har brug for en kærlig hånd, bør du overveje en skånsom håndvask i stedet for at risikere skader i vaskemaskinen. Dette vil bidrage til at bevare deres udseende og levetid.

Read more

Fede hvide læder sneakers til herre (Fur)

Fede hvide læder sneakers til herre (Fur)

Der mere forskel på sneakers end du måske lige går og tror. Det er nok ikke en hemmelighed at der findes uendelig mange sneakers til herre. De findes i et utal af farver og design, som alle gemmer ...

Læs mere
Hvad er sneakers?
Sneakers

Hvad er sneakers?

Sneakers er som med alle andre beklædningsgenstande noget som fortæller om dig og din stil. Sneakers er derfor også en vigtig del af din stil og bestemt ikke en tilfældighed. De kan være en del af ...

Læs mere