Spring til indhold

Kurv

Din kurv er tom

Artikel: Hvad er sneakers?

Hvad er sneakers?

Hvad er sneakers?

Sneakers er som med alle andre beklædningsgenstande noget som fortæller om dig og din stil. Sneakers er derfor også en vigtig del af din stil og bestemt ikke en tilfældighed. De kan være en del af din stil året rundt og kan fås i utallige afskygninger. Der er uendelige muligheder for at style sneakers så de passer til dit outfit, og derfor er der heller ingen undskyldning for ikke at kunne finde den sneaker man synes passer til ens stil. Sneakers er og bliver det perfekte fodtøj. 

HVAD ER SNEAKERMODE

Sneakers fortæller som tidligere nævnt meget om din stil. Men bare fordi du har en farverig sneaker stil er det ikke ensbetydende med at du skal have farverig sneakers.
Du kan med dine sneakers altid selv skabe det udtryk du ønsker. Du kan lade dem være neutrale og dermed have dit tøj som det dominerende element i din påklædning. Eller omvendt kan du have en afslappet stil med et par sneakers, som øjnene fanger. Det er alt sammen smag og behag, dog vil det i de fleste tilfælde være den klassiske sneaker silhuet, altså omridset, som er et godt stilvalg år efter år.  

HVAD ER EN KLASSISK SNEAKER?

Den klassiske sneaker er altid et sikkert valg når det kommer til sneakers, da den aldrig går af mode. En klassisk sneaker er kendetegnet ved et stilrent og minimalistisk design, som er og har været populære i mange år. Klassiske hvide sneakers passer eksempelvis til næsten alt outfit, hvilket får din stil til at se velovervejet ud, hvad end den er det eller ej. På den måde er du ude over at stå i en situation hvor du ikke kan finde et par sneakers der passer til det tøj du har taget på.

ESSENTIAL WHITE CLASSY 

 

SNEAKERS HISTORIE

Sneakers er et gammelt stykke fodtøj med rødder tilbage til 1800-tallet. Oprindeligt blev sneakers opfundet til eliteidræt, hvor idrætsudøvere brugte dem i slutningen af 1800-tallet til starten af 1900-tallet. Historien om sneakers går altså lang tilbage og havde dengang til formål at hjælpe sportsudøverer med at præsterer. I dag kender vi sneakers som en hverdagssko der kan bruges til shorts såvel som jakkesæt, hvilket vidner til den store udviklingen som den har været igennem.

STARTEN PÅ DET VI KENDER SOM SNEAKERS

Tilbage i 1839 opfandt og patenterede Charles Goodyear processen til vulkanisering af gummi, hvilket blev startskuddet for blandt andet udvikling af gummisko. Man kunne med den proces forme gummi og fastgøre det til andre materialer, som gav produktionsmuligheder til fodtøj, heriblandt produktion af sneakers. Det var dog først i 1870’erne at man udnyttede denne produktionsmetode til at fremstille sportstøj.

DEN FØRSTE MILEPÆL I SNEAKERENS HISTORIE

Kigger vi frem til år 1916, så lancerede en amerikansk virksomhed ved navn U.S. Rubber en sko-serie med gummisåler. Det var den første af slagsen og den blev markedsført under navnet “sneakers”. Herefter tager udviklingen fart og brands som Converse og Adidas kom til. Herefter opstod brands som New Balance, Blue Ribbon Sports (det nuværende Nike) og Vans.

Sneakerens tidslinje

1800: De første specialiserede løbesko bliver fremstillet, med pigge under sålen.

1839: Charles Goodyear opfandt og patenterede processen for vulkanisering af gummi. Herefter blev det muligt at forme gummiet, og sammensætte det med andre materialer som eksempelvis stof.

1870: Her begynder fremstillingen af sko med gummisåler til kroket, så det ikke længere gør så ondt at træde på kuglerne.

1916: Den amerikanske virksomhed U.S. Rubber udvikler en mere behagelig sko, som bliver markedsført under navnet - Sneakers.

1917: Virksomheden Converse lancerer deres ikoniske model, som vi i dag kender som Converse All-Stars.

1924: Det verdenskendte sneakersbrand Adidas bliver grundlagt.

1925: Det italienske sneakerbrand Superga lancerede deres ikoniske model, som vi i dag kender som Superga 2750.

1936: Jessie Owens vinder fire gange guld ved OL i Berlin, hvor hun var iført løbesko fra Adidas.

1948: Brødrene bag Adidas stopper deres samarbejde, og den ene starter den konkurrerende virksomhed - Puma.

1958: Det engelske sneakerbrand J.W. Foster and Sons ændrer deres navn til Reebok, som det kendes under i dag.

1960: New Balance satser for alvor på sneakers med løbeskoen, og lancere deres første model ved navn Trackster.

1963: Adidas lancerer en af verdens mest kendte sneakers, som stadig den dag i dag går under navnet Adidas Stans Smith.

1964: Phil Knight og Bill Bowerman stifter virksomheden Blue Ribbon Sports, som producere træningssko af høj kvalitet til en konkurrencedygtig pris. Blue Ribbon Sports er det vi idag kender som Nike.

1966: Virksomheden Vans grundlægges i Californien.

1968: Adidas lancerer storsælgeren, som de kaldte for Gazelle.

1969: Adidas lancere endnu en verdenskendt model, som de kalder for Adidas Superstar.

1970: Converse køber sig til rettighederne af Jack Purcell sneakeren, som stadig er i deres kollektion.

1971: Virksomheden Blue Ribbon Sports ændrer deres navn til Nike.

1981: Virksomheden Fred Perry producerer deres første tennissko i samarbejde med det amerikanske mærke Etonic.

1982: Nike er i 1982 den største producent af træningssko i USA, og deres logo er dertil også blevet et verdenskendt brand. Samme år lancerede de deres første basketsko ved navn Air Force 1.

1983: Virksomheden Reebok offentliggøre løbeskoen Reebok Classic, som er en model der også er blevet populær uden for løbebanen.

1984: Nike underskriver stor kontrakt med Michael Jordan.

1985: Nike lancerer de ikoniske sko, som de kaldte Air Jordan 1. På grund af at modellen ikke opfyldte den lovgivning der var for tøj i NBA, så udløste det store bøder til Michael Jordan. Bøder som Nike betalte med glæde, da de samtidig gjorde dem interessante for pressen verden over.

1987: Nike offentliggøre deres velkendte model, som de kalder Air Max 1.

1988: Nike deler deres første ”Just Do It”-kampagne.

2003: New Balances klassiske løbesko 574 bliver relanceret, og er i dag en af deres mest populære modeller.

2005: Virksomheden Veja offentliggøre deres første kollektion af økologiske og bæredygtige sneakers. 

FORSKELLIGE TYPER SNEAKERS

Et par sneakers er i dag ikke bare et fodtøj til at gå rundt i. De udtrykker lige så meget som resten af dit outfit gør. Du kan derfor signalere din stil med et par sneakers, som kan fås i mange forskellige typer. Kan du eksempelvis godt lige trends fra 90’erne, så kan du være typen der vil have retro-modeller af sneakers fra mærkerne Reebok og FILA.

Det kan også være at du er mere til vilde farver og styles eller klassiske sneakers. Klassiske hvide sneakers er et eksempel på en klassisk model, som er blevet utrolig moderne og populær. Populariteten kommer af den høje kvalitet og komfort som sneakers har. Det gør dem egnet til at have på til blandt andet hverdag, festival og bytur. 

POPULÆRE ERRANT SNEAKERS

 

Klik her for at læse mere om hvorfor du skal vælge ERRANT sneakers.

Read more

Sådan rengører du sneakers - og holder dem hvide
Rens

Sådan rengører du sneakers - og holder dem hvide

Hvide sneakers er uden tvivl et must have i enhver skosamling. Det er den sneaker der passer til næsten alt, med et neutralt og klassisk udtryk. Dermed sagt er denne sneaker heller ikke uden besvær...

Læs mere
Hvilke sokker til sneakers?
Sneakers

Hvilke sokker til sneakers?

Der findes et hav af sokker, som er speciel udviklede til sneakers. Vi kan derfor godt forstå at du kan have svært ved at vælge de helt rigtige sokker til dine nye sneakers. Først og fremmest komme...

Læs mere