Persondata- og cookiepolitik

Senest opdateret d. 03.01.2022 

Errant ApS tager som dataansvarlig din databeskyttelse meget seriøst. Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne privatlivspolitik, som informerer dig om, hvordan vi behandler netop dine data. Samtidig sikrer vi, at dine persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen. 

1. Vores kontaktoplysninger:
Errant ApS
CVR: 41542683
Adresse: Bredegade 12, 9000 Aalborg
Telefon: +45 29 60 96 47
Mail: kontakt@errant.dk 
Website: www.errant.dk

Ved at benytte errant.dk accepterer du samtidig, at vi behandler dine personoplysninger i henhold til denne datapolitik.

2. Errant ApS sørger for fair og transparent databehandling
Vi oplyser dig om, hvilke data vi behandler om dig og til hvilke formål. Du modtager oplysninger om dette på netop det tidspunkt, hvor indsamlingen af dine persondata finder sted.

3. Behandling af persondata
For at sikre den bedst mulige kvalitet af den service vi leverer, anvender vi persondata. Persondata dækker over alle oplysninger, der kan bruges til at identificere en person, herunder. Oplysningerne er ikke begrænset til for- og efternavn, alder, køn, privatadresse eller anden fysisk adresse, e-mailadresse eller andre kontaktoplysninger, uanset om de vedrører vedkommendes private bopæl eller arbejdsplads.

Du kan tilgå errant.dk uden at fortælle os, hvem du er eller afgive personlige oplysninger om dig selv. Vi er dog nødsaget til at bruge visse persondata for at kunne handle med dig og levere både nyheder og andre tjenester til dig.

Afslutningvist vil vi nævne at vi kun indsamler de personoplysninger, der er nødvendige.

4. Typer af persondata
Vi har behov for følgende oplysninger, når du handler hos os; Navn, adresse, telefonnummer og mailadresse. Dette er for at muliggøre at vi kan sende din ordre afsted til dig.

Vi indsamler ikke personhenførbare oplysninger fra tredjemand og opbevarer ikke informationer om betalingsmidler, feks. kortnumre på betalingskort, bankkontonumre eller lignende.

5. Indsamling og opbevaring af persondata. 
Iht. gældende regler fra SKAT opbevares personoplysninger i fem år, hvorefter de slettes. Errant ApS bruger kun dine data til forretningsmæssige lovlige formål. De data, vi behandler om dig, er relevante i forhold til de konkrete formål, som er beskrevet tidligere. Dette formål er afgørende for, hvilke typer af data der er relevante for os. Eksempelvis anvender vi ikke flere data end dem, som er nødvendige til bestemte formål.

6. Tilbagetrækning af samtykke
Du har til enhver tid mulighed for at få oplyst, hvilke oplysninger som vi har registreret om dig samt ret til at trække dit samtykke tilbage. Hvis du ønsker at modtage disse eller trække dit samtykke tilbage, skal du kontakte os på kontakt@errant.dk

Hvis du vælger at tilbagetrække dit samtykke, så påvirker det ikke lovligheden af vores behandling af dine personoplysninger på baggrund af dit tidligere meddelte samtykke og op til tidspunktet for tilbagetrækningen. Hvis du tilbagetrækker dit samtykke, har det i så fald først virkning fra dette tidspunkt. Du har altid retten til at få tilrettet ukorrekte oplysninger.

7. Hvad bruges persondata til?
Errant ApS indhenter dit samtykke, inden vi behandler dine persondata. Vi kan benytte dine persondata til følgende handlinger:

 - Servicere dine online ordre (fx for at sende dine varer mv.)
 - Registrere samt vedligeholde din profil
- Give dig en mulighed for at deltage i visse serviceydelser. Dette er eksempelvis hvis du tilmelder dig konkurrencer og eller kampagner online.
- Sende dine varer/din ordre ud til dig
- Sikre drift og en god kundeservice på vores online forretning

8. Videregivelse af personoplysninger
Vi kan ikke videregive dine persondata til samarbejdspartnere og andre aktører uden dit samtykke. Vi vil i sådanne tilfælde informere om, hvad dine data vil blive brugt til, og du kan til enhver tid hindre denne form for videregivelse. Du kan ligeledes frabede dig henvendelser i markedsføringsøjemed i CPR-registret.

Errant ApS anvender eksterne samarbejdspartnere og leverandører til drift, udvikling og hosting af kommunikations- og markedsføringsløsninger. Vi anvender kun betroede databehandlere, hvor disse kun kan benytte dine personoplysninger med henblik på at levere den vare, du har bestilt eller forbedre din kundeoplevelse. 

For at kunne videreudvikle og forbedre errant.dk fører vi statistik over, hvordan du bruger hjemmesiden. Dine personoplysningerne registreres hos os og opbevares i fem år, hvorefter oplysningerne slettes. Vi samarbejder kun med databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Som registreret har du altid ret til at sende os indvendinger mod registreringen. Du har også ret til indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter Persondataloven. Henvendelse i den forbindelse sendes til kontakt@errant.dk.

9. Sådan får du adgang til dine oplysninger 
Du har altid ret til at få oplyst, hvilke oplysninger som vi har registreret om dig. Hvis du ønsker at modtage disse, skal du kontakte os på kontakt@errant.dk. Du kan altid få fjernet eller tilrettet ukorrekte oplysninger.

10. Cookies
Vi placerer cookies på vores website, hvilket du bliver informeret om. Du bliver ligeledes informeret om anvendelsen og formålet med at indsamle disse data.

Enkelte cookies er nødvendige for at sikre høj funktionalitet, og disse indstillinger kan anvendes uden brugeres samtykke.

Du kan få flere oplysninger på vores hjemmeside om vores brug af cookies og om, hvordan du kan slette eller afvise dem.

11. Dine rettigheder
Det er til enhver tid muligt at få oplyst, hvilke data vi behandler om dig, og hvorfra de stammer, samt hvad de anvendes til. Det er ligeledes mulig at få oplyst, hvor længe dine data opbevares, samt hvem der modtager data om dig.

Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder, skal du kontakte os. Du kan se dine rettigheder jf. databeskyttelsesreglerne.

11.1 Du har ret til at se oplysninger (Indsigtsret)

Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som vi behandler om dig og en række andre oplysninger.

11.2. Du har ret til rette oplysninger (Berigtigelse)
Du har ret til at få urigtige oplysninger om dig rettet.
11.3. Du har ret til sletning

I specielle tilfælde har du ret til at få slettet oplysninger om dig. 

11.4. Du har ret til begrænsning af behandling
Du har i særlige tilfælde ret til at få begrænset behandlingen af dine oplysninger. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen – må vi fremover kun behandle oplysningerne – bortset fra opbevaring – med dit samtykke eller med henblik på, at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser. 

11.5. Du har ret til indsigelse

Du har i særlige tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger. Du kan også gøre indsigelse mod behandling af dine oplysninger til direkte markedsføring.

11.6. Du har ret til at transmittere

Du har i visse tilfælde ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få overført disse personoplysninger fra en dataansvarlig til en anden uden hindring.

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk.

12. Klage til datatilsynet

Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde vi lovligt indsamler og håndterer dine personoplysninger på. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk.